Des de diumenge i fins ahir, Pinord ha estat participant a la fira Prowein celebrada a Düsseldorf (Alemanya), una fira internacional de vins i espirituosos, adreçat exclusivament als professionals. En aquesta edició, hi han participat 3.600 expositors procedents de 50 països i està prevista la visita de 39.000 professionals del sector, entre minoristes, majoristes, importadors i exportadors, gran distribució, canal Horeca, i premsa especialitzada.

Pinord hi ha estat present ja que Alemanya és un dels principals destins de les exportacions catalanes de vins i caves. L’any 2010, es van exportar a Alemanya uns 50 milions de litres, per valor de 121 milions d’euros. Aquesta xifra és el 23% de les exportacions totals. Segueixen el Regne Unit, França, Bèlgica i els Estats Units, per aquest ordre, amb importacions que representen cadascuna un 10% aproximat del volum total. En termes de volum, els escumosos i caves representen el 49% del total i els vins tranquils, el 44%. D’aquests últims, una mica menys de la meitat corresponen a vins amb denominació d’origen. ¡Aviat posarem les fotos!