Llunes Pinord

Si fa tres anys, PINORD ens va sorprendre amb el ventall d’aromes i gustos de la seva col·lecció Diorama, avui va encara més lluny en la seva constant aposta per obtenir vins varietals de gamma alta, que desenvolupintot el seu potencial organoléptic.

Ara PINORD ens presenta la seva nova col·lecció LLUNES, formada per dos blancs molt especials: LLUNA PLENA, de Chardonnay, i LLUNA NOVA, de Xarel·lo. Tots dos són vins 100% varietals que han fermentat en bóta per augmentar el potencial d’aromes i desenvolupar les característiques pròpies de cada varietat.

Per destacar al màxim la personalitat de cadascun d’ells, tots dos han rebut el tractament i l’elaboració idèntics, partint de la producció de ceps de vinyes velles, conreats en parcel·les selectes de la propietat de PINORD a Muntanyans, al Penedès (convertida a cultiu ecològic des de 2005 i en la qual es duu a terme agricultura biodinàmica des de 2013).

Es va realitzar una verema manual en el moment òptim de maduració i a primeres hores, cosa que va permetre la seva entrada al celler amb el gra sencer i a la temperatura idònia per obtenir el most flor.

La fermentació es va fer a molt baixa temperatura en bótes de 350 litres de roure francès especialment fabricades per elaborar aquests vins per artesans boters, seleccionats després d’una meticulosa recerca, per assegurar als vins el subtil punt de torrat i fusta que no emmascari la personalitat de la varietat.

Durant el període que el vi ha estat en bóta, se li han anat realitzant battonages amb les lies més fines fins que ha passat a embotellar-se, minimitzant els processos de filtrat i clarificat a fi de mantenir-ne tota la identitat.

El resultat són dos vins excepcionals, que exploren al màxim totes les possibilitats aromàtiques de cada varietat i que demostren que la personalitat de cada tipus de raïm és molt diferent, encara que hagin nascut a escassos metres l’un de l’altre i s’hagin elaborat amb idèntics criteris.

El LLUNA PLENA, de Chardonnay, harmonitza una veritable simfonia d’aromes de fruita dolça, com el préssec i l’albercoc, de fruites blanques, la pinya i té un toc final de vainilla provinent de la criança en fusta. Tot plegat reafirma que el Chardonnay és una varietat elegant i complexa per a un gran vi.

El LLUNA NOVA, de Xarel·lo, és una aposta clara per una varietat que representa l’excel·lència del Penedès i que, gràcies a la bóta, arriba a oferir-nos una intensitat i varietat aromàtica inusuals, demostrant que el Xarel·lo és una ferma alternativa a l’hora d’elaborar vins de gamma alta, rodons, elegants i amb diferents matisos.

Tots dos vins es presenten amb etiquetes d’un grafisme molt suggeridor i una descripció poètica i incorporen un codi QR que connecta amb una nova presentació audiovisual.

Es serveixen en caixes de sis ampolles o en estoigs amb una ampolla de cada varietat, la qual cosa sens dubte és una excel·lent ocasió per realitzar tastos comparatius entre aquests dos grans vins i descobrir així les diferències  entre les seves personalitats. S’aconsella fer-ho aviat, ja que d’aquesta collita de 2012 només se n’han embotellat 789 ampolles de Xarel·lo i 1201 de Chardonnay.