Bodegues Pinord fa un pas més en el seu continu compromís amb la sostenibilitat ambiental, quantificant i verificant la petjada de carboni de dos dels vins que elabora a Mas Blanc, el seu celler a la D.O.Q. Priorat dins del Projecte Vi + Net de la Generalitat de Catalunya.

La Petjada de Carboni és la mesura de l’impacte de les diferents activitats humanes sobre el medi ambient. El seu anàlisi en la viticultura i l’elaboració de vi contempla tot el cicle productiu, (des de la vinya i les matèries primeres fins al transport del vi als mercats) i permet a les empreses conèixer l’impacte dels seus mètodes de producció per modificar-los i poder reduir les emissions generades.

El passat 23 d’octubre, en un acte presidit pel Conseller d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Hon. Sr. Josep M. Pelegrí, Bodegues Pinord va rebre el certificat d’emissions de CO2 de cada botella segons la norma ISO/TS 14067.

PINORD –pioner en la implantació de cultius ecològics a les seves vinyes i que ja va ser el primer celler de tot l’Estat en obtenir la certificació biodinàmica Demeter a la seva finca Mas Blanc– uneix així als diversos certificats que acrediten la seva tasca ecològica el d’haver desenvolupat mesures de quantificació i verificació de la petjada de carboni, aplicades a dos dels seus vins.